Внаслідок російських обстрілів у лісових угіддях від початку року зафіксували рекордну кількість пожеж

Внаслідок російських обстрілів у лісових угіддях від початку року зафіксували рекордну кількість пожеж

Укрінформ
У лісових господарствах України зафіксували рекордну кількість пожеж з початку року, спричинених російськими обстрілами.

Про це генеральний директор державного підприємства "Ліси України" Юрій Болоховець повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, одну з найбільш масштабних пожеж зафіксували в Чорноліському лісовому господарстві Кіровоградської області через падіння ракети.

"Внаслідок детонації і потужного вибуху виникла верхова пожежа, яка є більш небезпечною... Приборкати вогонь заважали сильний вітер та спека в 36 градусів. Зусиллями вогнеборців на четверту добу пожежу ліквідовано", - зазначив Болоховець.

На території філії “Свеське лісове господарство” Сумської області пожежу спричинив удар керованою авіабомбою.

"На прикордонних територіях точаться бойові дії, відслідковувати хід поширення пожежі за допомогою камер відеоспостереження заважає дим. Проте лісівники швидко дісталися на місце", - зауважив Болоховець.

За дві години шестеро працівників державної лісової охорони ліквідували пожежу, яка вже встигла поширитися на площу 27,8 га.

У Харківській області через обстріли горів Скрипаївський заказник. Вогонь перекинувся на сусідній лісовий фонд у Задонецькому лісництві. Загоряння на площі 32 гектари успішно локалізували, зазначив Болоховець.

За його даними, за тиждень ліквідовано 92 пожежі площею 225 гектарів.

"Ми допомагаємо технікою та людьми іншим лісокористувачам, у яких ситуація значно гірша", - підкреслив Болоховець.

За останній тиждень у держлісгоспах Харківської, Донецької і Херсонської областей зафіксували понад сто пожеж на площі 483,9 га, зазначив гендиректор ДП "Ліси України".

Читайте також: У Чорнобильській зоні масштабна пожежа - горить лісова підстилка

За його інформацією, у тилових районах, попри суху та спекотну погоду, ситуація залишається цілком стабільною.

У Волинській, Рівненській і Тернопільській областях у філіях ДП "Ліси України" з початку року жодної лісової пожежі не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, у Вознесенському районі Миколаївської області вже другий день горить лісовий масив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-