Ведення вагітності та допомога при пологах для ВПО є безоплатними - Мінреінтеграції

Ведення вагітності та допомога при пологах для ВПО є безоплатними - Мінреінтеграції

Укрінформ
Ведення вагітності та медична допомога при пологах є безоплатними для пацієнток зі статусом внутрішньо переміщеної особи.

Про це поінформувало у Телеграмі Міністерство реінтеграції, передає Укрінформ.

«Ведення вагітності та медична допомога при пологах – безоплатні для пацієнток зі статусом ВПО. Це передбачено Програмою медичних гарантій. Незалежно від місця проживання і реєстрації, вагітні жінки та породіллі можуть отримувати якісні безоплатні послуги ведення вагітності та допомоги при пологах. Потрібно обрати будь-який комунальний або приватний медзаклад, що має договір із НСЗУ, на пакет «Ведення вагітності в амбулаторних умовах», - зазначили у міністерстві.

Серед доступних безоплатних послуг пацієнтка може отримати такі: спостереження за перебігом вагітності; лабораторні дослідження, наприклад, аналіз крові або обстеження на віруси; УЗД, електрокардіографія та інші обстеження; профілактика інфекцій; надання повної інформації щодо перебігу вагітності.

Під час пологів пацієнтка на безоплатній основі також отримує усі ліки, медичні вироби, знеболювання, необхідні лабораторні обстеження та послуги, серед яких післяпологові моніторинги породіллі та новонародженого.

Читайте також: Програма медгарантій покриватиме ширший спектр послуг з лікування безпліддя - рішення уряду

Знайти медзаклад, який має договір із НСЗУ можна за посиланням на дашборді або зателефонувавши до контакт-центру за номером 16-77. Також майбутні мами можуть скористатися чат-ботами у Viber і Telegram.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня Офіс омбудсмена презентував результати аналізу виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Згідно з ними, на національному рівні з 62 проаналізованих заходів виконані дев'ять, три - виконані, але з порушенням строків, 22 заходи - у процесі виконання. Невиконаними залишаються 18 заходів операційного плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-