У таборі Артек-Буковель цього літа побувало 1500 дітей із прийомних родин - Зеленська

У таборі Артек-Буковель цього літа побувало 1500 дітей із прийомних родин - Зеленська

Фото
Укрінформ
У таборі Артек-Буковель в Карпатах цього літа побувало 1500 дітей із 320 прийомних родин із Харківської, Одеської, Сумської, Дніпропетровської областей та інших регіонів.

Як передає Укрінформ, про це Дружина Президента Олена Зеленська повідомляє у Фейсбуці.

«Гори, сонце, карпатська природа й багато нових друзів – нехай цим, а не обстрілами чи тривогами запам’ятається нашим дітям літо 2024-го. Бо дитинство має бути дитинством попри все. Це добре знають великі прийомні сім’ї, які беруть у своє родинне коло десятки дітей із дитбудинків. Через російський напад багато таких батьків були змушені рятувати дітей із-під вогню та разом із ними ставати вимушеними переселенцями. Після всього, що вони пережили, хочеться подарувати цим дітям хоча б кілька тижнів безтурботності. Тому вже другий рік поспіль Фундація Олени Зеленської влаштовує для них відпочинок у таборі Артек-Буковель», - зазначила Зеленська.

За її словами, цього літа упродовж шести змін у Карпатах побувало ще більше дітей – 1500 із 320 прийомних родин із Харківщини, Одещини, Сумщини, Дніпропетровщини та інших регіонів. За це вона окремо подякувала закордонним меценатам, зокрема Open Society Foundations.

«Карпати побачили та, сподіваюся, полюбили дві доньки й четверо синів родини Сомових. Їх ми у Фундації Олени Зеленської добре знаємо за іншим нашим проєктом – «Адреса дитинства», у межах якого побудували для сім’ї новий дім замість втраченого на Херсонщині. Як і ще для 13 великих прийомних родин», - зауважила Зеленська.

Окрім майстер-класів, прогулянок, розваг, у таборі потурбувалися й про важливі знання для дітей: партнери з The HALO Trust провели для них заняття з протимінної безпеки. За словами першої леді, HALO Trust – міжнародна організація з гуманітарного розмінування, яка зробила такі заняття не лише пізнавальними, а й – наскільки можливо для такої теми – цікавими та навіть веселими.

Читайте також: Олена Зеленська побажала учням «Шкіл супергероїв» багато сил і цікавих та безпечних уроків

«Для нас важливо, щоб діти з великих прийомних родин відпочили не тільки фізично, а й морально, зміцнили своє ментальне здоров’я, набралися сил жити й перемагати – як мінімум до наступного літа», - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня Зеленська побувала на уроці протимінної безпеки від The HALO Trust Ukraine, який представники організації проводили спеціально для дітей – учасників «Голосного кемпу» в Закарпатській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-