Суспільний запит на справедливість є міфологічним, бо кожен має про неї своє уявлення - Покальчук

Суспільний запит на справедливість є міфологічним, бо кожен має про неї своє уявлення - Покальчук

Ексклюзив
Укрінформ
Соціальний і військовий психолог Олег Покальчук вважає суспільний запит на справедливість, зокрема у питанні мобілізації, міфологічним, оскільки кожен має про неї своє уявлення, а у раціонально-логічному еквіваленті такого поняття не існує.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Укрінформу, відповідаючи на запитання, чи може збурити суспільство економічне бронювання.

"Суспільство може збурити що завгодно, якщо у нього є запит на збурення. Це по-перше. По-друге, такого явища, як справедливість, у принципі, не існує. Є закон. Якби справедливість існувала в якомусь раціонально-логічному еквіваленті, то не було б потреби в законодавстві. Бо що не край, то свій звичай – скільки людей, стільки уявлень про справедливість", - сказав Покальчук.

За його словами, справедливість для багатьох – "це коли добре мені і моїм друзям. Або друзям – все, ворогам – закон".

"Тому, звісно, запит на таке є, але він міфологічний... Тому не страждайте марно, а страждайте там, де є точка прикладання, тоді це хоч якось виправдано. Не треба вигоряти понад міру. Людське життя, в принципі, – це вигоряння, але ніхто вас не змушує робити це завчасно", - зауважив соціальний і військовий психолог.

Читайте також: Для підтримки військових Україні потрібно мінімум 10 мільйонів робочих місць - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль анонсував запровадження принципу «воюй або працюй». Це комплекс заходів, який покликаний вивести ринок праці з тіні та наповнити бюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-