Курська операція спричинила в українців позитивний ефект гіперкомпенсації - Покальчук

Курська операція спричинила в українців позитивний ефект гіперкомпенсації - Покальчук

Ексклюзив
Укрінформ
Курська операція є яскравою подією, яка мала дуже позитивний резонанс у суспільстві, тому вона безумовно досягла однієї із своїх цілей - піднесення морального духу українців.

Таку думку висловив соціальний і військовий психолог Олег Покальчук у інтерв'ю Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, чи вдалося під час Курської операції досягти піднесення морального духу українців, експерт сказав: "Безумовно! По-перше, вона відбулась у той момент, коли на це був запит, тому що загальна ситуація стагнації і продавлювання лінії фронту, скажімо так, не викликала оптимізму. Та й там, де для нього навіть були підстави, люди через втому не реагували на очевидно позитивні речі. А Курська операція – це яскрава подія, на яку був дуже позитивний резонанс у суспільстві".

Водночас Покальчук зауважив, що, як і будь-які події такого роду, Курська операція породила певну хвилю нерелевантних очікувань, "що завтра ми будемо в Курську, а післязавтра - в Москві".

Читайте також: Суспільний запит на справедливість є міфологічним, бо кожен має про неї своє уявлення - Покальчук

"Це нормально для людської природи. Хоча війна і міфологія – це трошки різні речі. Але, повторюся, позитивний ефект гіперкомпенсації ця операція спричинила", - резюмував соціальний і військовий психолог.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вважає успішною Курську операцію, оскільки було зменшено загрозу наступу армії РФ і тиск у районі Покровська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-