У ДСНС відкрили Офіс протимінної діяльності

У ДСНС відкрили Офіс протимінної діяльності

Фото, відео
Укрінформ
У Державній службі України із надзвичайних ситуацій відкрили Офіс протимінної діяльності.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, це координаційний орган ДСНС, який відповідатиме за планування, моніторинг, практичну організацію і координацію виконання завдань із розмінування, а також здійснюватиме сертифікацію операторів протимінної діяльності і контроль їхньої якості.

У новоствореному офісі Клименко провів нараду із регіональними керівниками ДСНС, на якій заслухав оперативні доповіді з різних регіонів щодо процесу розмінування.

За словами міністра, лише за минулу добу, 6 серпня, сапери МВС обстежили понад 200 гектарів і знищили майже 600 вибухонебезпечних предметів.

"Це все відслідковують фахівці в реальному часі на інтерактивній мапі - кількість залучених сил та засобів, потенційно забруднені та вже очищені території тощо", - зауважив Клименко.

Відео: МВС

За його словами, "запуск Офісу протимінної діяльності є важливим кроком у протидії мінній загрозі в Україні. Він допоможе не лише посилити контроль над розмінуванням, координацію цього процесу, а й ефективніше взаємодіяти з громадянами у сфері мінної безпеки".

Читайте також: У серпні від вибухонебезпечних предметів очищені 17 000 гектарів звільнених територій

Як повідомляв Укрінформ, у Швеції кінологи Нацполіції України переймали досвід з пошуку вибухових пристроїв, тактичної медицини, а також опанували нові техніки у сфері гуманітарного розмінування.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-