Голова Нацполіції зустрівся із заступником держсекретаря і послом США в Україні

Голова Нацполіції зустрівся із заступником держсекретаря і послом США в Україні

Фото, відео
Укрінформ
Голова Національної поліції України Іван Вигівський провів зустріч із заступником держсекретаря США Річардом Верма і послом США в Україні Бріджит Брінк.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція України.

Голова Нацполіції зустрівся із заступником держсекретаря і послом США в Україні / Фото: Національна поліція

На базі Департаменту патрульної поліції Нацполіції партнерам продемонстрували автомобілі і бронетехніку, криміналістичні лабораторії, роботи розмінування, дрони та інше обладнання, надане в межахх підтримки та допомоги від уряду США - U.S. Department of State: Bureau of Intl Narcotics & Law Enforcement (INL) - те, що допомагає рятувати та зберігати життя. Серед техніки - уражені росіянами автомобілі, ідеться в повідомленні.

У зустрічі також взяли участь начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков, начальник Управління вибухотехнічної служби Володимир Хоменко, криміналісти, поліцейські спецпідрозділу тактичної підтримки тактико-оперативного реагування патрульної поліції (TacTeam) і спецпідрозділу КОРД.

Біля Меморіалу памʼяті загиблих поліцейських міжнародні партнери хвилиною мовчання вшанували полеглих поліцейських - захисників України.

Відео: Національна поліція

Вигівський подякував американським партнерам за постійну матеріально-технічну допомогу різним підрозділам Нацполіції.

"Ця допомога відчутна та ефективна. Особливо під час ведення бойових дій, розвідки, збору та розслідування воєнних злочинів, ідентифікації тіл загиблих, розмінування територій, евакуації населення. Такого обладнання до війни у нас не було", - наголосив він.

Як зауважили у Нацполіції, у війні Росії проти України поліцейські здобули такий досвід, якого не мають їхні колеги з інших країн. За словами Вигівського, тисячі поліцейських беруть участь у бойових діях.

Читайте також: У складі Нацполіції створили три нові бойові підрозділи

Верма заявив, що вражений мужністю і хоробрістю українських поліцейських.

"Це одна із наших найбільших програм допомоги у безпековому секторі у світі. Дуже потужне партнерство і те, що ми намагаємося зробити - це не тільки надати допомогу, а й забезпечити безпеку тим, хто рятує цивільних, і тим, хто забезпечує їхню безпеку", - сказав Верма.

Очільник Нацполіції подякував посольству США за раніше передані броньовані автомобілі. Поліцейські ефективно їх використовують у прифронтових регіонах Херсонської, Запорізької, Харківської, Сумської, Донецької областей, здійснючи порятунок та евакуацію дітей, місцевих жителів на безпечні території.

Читайте також: Вигівський на конгресі у Берліні розповів про роботу українських поліцейських в умовах війни

Завдяки наданим технічним засобам і спеціальним роботам стало безпечнішим і розмінування. За час війни вибухотехнічна служба вилучила понад 320 тисяч вибухонебезпечних предметів, ідеться у повідомленні.

Вся надана допомога використовується поліцейськими як для спротиву росіянам, так і для розслідування воєнних злочинів Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня до Києва з візитом прибув в.о. спецпредставника США із питань економічного відновлення України, заступник держсекретаря США Річард Верма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-