В Україні відновили майже 900 медзакладів, пошкоджених росіянами від початку війни

В Україні відновили майже 900 медзакладів, пошкоджених росіянами від початку війни

Укрінформ
В Україні відновили майже 900 об’єктів медзакладів, пошкоджених росіянами від початку війни.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"За понад два роки у різних регіонах України повністю та/або частково відновлено 886 об’єктів медзакладів. З них 533 об’єкти відновлені повністю та ще 353 - частково. Це медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо", - йдеться у повідомленні.

Найбільше обʼєктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

За даними МОЗ, за понад 30 місяців повномасштабної війни в Україні внаслідок обстрілів та атак росії були пошкоджені та/або знищені 1877 обʼєктів медзакладів. З них 1657 обʼєктів медзакладів пошкоджено та ще 220 - зруйновані повністю й відновленню не підлягають.

Зазначаєть, що найбільших пошкоджень зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі. Отримати інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо.

Читайте також: Олександр Лисиця, заввідділення онкогематології в Охматдиті

Також від початку війни росія пошкодила 200 автівок екстреної медичної допомоги, знищила 261 та захопила 125 автівок «екстренки».

Як повідомлялося, в Ірпені, що на Київщині відновлено будівництво нового лікувального корпусу на базі Ірпінської міської центральної лікарні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-