Лише 9% українців підтримують повну заборону Телеграма

Лише 9% українців підтримують повну заборону Телеграма

Опитування
Укрінформ
Лише 9% українців підтримують повну заборону месенджера Телеграм. Натомість більшість - 54% вважають, що варто запровадити щодо нього певні обмеження і контроль.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати власного всеукраїнського опитування громадської думки «Омнібус», яке Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) проводив 1-6 вересня.

За даними опитування, наразі лише 9% українців одразу стверджують, що Телеграм в Україні треба повністю заборонити. Водночас лише 26% вважають, що його не варто жодним чином контролювати.

Натомість більшість українців (54%) вважають, що не варто повністю забороняти, а треба запровадити певні обмеження і контроль – як-от блокування окремих каналів.

Навіть серед тих, хто вважає загрозу дуже серйозною, лише 15% виступають зараз за повну заборону Телеграма в Україні.

Респондентам, які наразі не підтримують повну заборону Телеграма, ставилося додаткове запитання, чи вони підтримають заборону, якщо його власники відмовляться блокувати певні канали.

Отже, у разі якщо власники категорично відмовляються блокувати канали, що поширюють російську пропаганду і дезінформацію, то в такому разі 60% українців підтримали би повну заборону Телеграма (не підтримали б – 32%).

Водночас помітно вища підтримка заборони, якщо власники Телеграма не блокують канали, які використовуються російськими загарбниками для зв’язку, а також якщо не блокують канали з поширення наркотиків.

Так, у разі відмови блокувати канали російських загарбників, які використовуються для зв’язку, 71% підтримають заборону (не підтримають – 21%). У разі відмови блокувати канали з поширення наркотиків 70% підтримають заборону (не підтримають – 20%).

Читайте також: У кіберполіції розповіли, чи безпечно користуватися Telegram і TikTok

Опитування проводилось методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з дорослими громадянами України. Було опитано 1015 респондентів. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролюються владою України. Водночас частина респондентів – це ВПО, які переїхали із тимчасово окупованих територій. Також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає месенджер Телеграмі загрозою українській національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-