Точицький і посол Канади обговорили співпрацю у сфері боротьби з російською дезінформацією

Точицький і посол Канади обговорили співпрацю у сфері боротьби з російською дезінформацією

Укрінформ
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький обговорив з послом Канади в Україні Наталкою Цмоць та представниками посольства посилення співпраці у сфері інформаційної політики та боротьби з дезінформацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

Учасники зустрічі підкреслили важливість добудови Національного музею Голодомору-геноциду, адже він є невід’ємною частиною боротьби українців за збереження своєї ідентичності.

Крім того, йшлося про співпрацю України та Канади у сфері боротьби з російською дезінформацією та фейками на інституційному рівні.

«Українців та канадців об’єднують спільні цінності. Ми вдячні Канаді за підтримку в нашій боротьбі. Для нас важливо поглиблювати співпрацю з партнером, який розуміє нашу культуру та стратегічні цілі», – зазначив Точицький.

Своєю чергою, Цмоць зауважила, що «культурний опір, боротьба за культурну ідентичність — це дуже важливі чинники української боротьби за перемогу і справедливий мир, і всі ми партнери в досягненні цієї мети».

Міністр підкреслив, що російська пропагандистська машина у своїй інформаційній війні проти цивілізованого світу намагається використати усі засоби, у тому числі кінематограф, для спотворення реальності.

Читайте також: Росіяни знову запустили фейки про буцімто скуповування Зеленським і українськими чиновниками нерухомості за кордоном

У цьому контексті Точицький наголосив на необхідності докласти спільних зусиль з канадськими партнерами для недопущення створення та поширення на міжнародних кінофестивалях продукції, яка під виглядом «більш глибоко розуміння війни» виправдовує злочини агресора.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати України закликали канадських парламентаріїв не допустити показ пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні» на Міжнародному кінофестивалі в Торонто.

Раніше фільм «Росіяни на війні» продемонстрували на Венеційському кінофестивалі, що викликало обурення української громади.

Україна висловила занепокоєння через внесення фільму «Росіяни на війні» до програми Міжнародного кінофестивалю у Торонто. Про це повідомила посол України в Канаді Юлія Ковалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-