Підручник із картою України без Криму: Шмигаль закликав провести розслідування

Підручник із картою України без Криму: Шмигаль закликав провести розслідування

Укрінформ
Необхідно провести розслідування щодо інциденту із підручником з української мови для 7 класу, в якому карту України зображено без Криму.

Про це під час пресконференції заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на питання про підручник з української мови, який був надрукований із картою України без Криму та інші випадки помилок у підручниках, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо прецедентів або випадків, коли стаються якісь (подібні — ред.) помилки. У мене зараз немає цих даних, але я ваше звернення сприймаю як сигнал до того, щоб провести розслідування і спільно з міністром освіти розібратися у цьому інциденті, якщо він був», - заявив очільник українського уряду, звертаючись до журналістів.

Шмигаль запевнив, що немає сумніву в тому, що Крим — це Україна, що всі українські території будуть деокуповані, і Україна як суверенна незалежна держава відновить свою територіальну цілісність у кордонах 1991 року.

Читайте також: Видавець підручника виправить помилку з картою без Криму за власний рахунок - Лісовий

«Ніхто у цьому не сумнівається, я вас у цьому запевняю. Це наша стратегія, наше бачення і бажання нашого суспільства, наших людей», - переконаний прем'єр.

Раніше ЗМІ поінформували, що у підручнику української мови для 7 класу виявили карту України без Кримського півострова. Підручник був виданий у 2024 році видавництвом «Літера» та рекомендований Міністерством освіти і науки України.

Згодом в електронній бібліотеці Інституту модернізації змісту освіти розмістили підручник для 7-го класу з української мови з виправленою піктограмою мапи України - з українським Кримом.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що видавець, який допустив некоректність дизайну, коли зобразив на підручнику з української мови для 7-го класу карту України без Криму, виправить помилку за власний рахунок.

Водночас у видавництві «Літера» визнали свою помилку і заявили, що відкликають усю партію підручників та власним коштом виправлять ілюстрацію. Крім того, звільнено головного дизайнера видавництва, а всім причетним до випуску книги винесено догани зі штрафними санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-