Уряд вдосконалює підхід до бронювання працівників за принципом «воюй або працюй»

Уряд вдосконалює підхід до бронювання працівників за принципом «воюй або працюй»

Укрінформ
Кабінет Міністрів працює над вдосконаленням системи бронювання працівників від призову на військову службу за принципом "воюй або працюй", що має вирішити проблеми створення додаткових робочих місць, підвищення заробітних плат та повернення українців.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говоримо про принцип воюй або працюй, ми ведемо дуже тісний діалог з нашими військовими та бізнесом. Тут треба знайти порозуміння у час війни, як правильно підтримувати нашу економіку, як правильно виводити з тіні тих, хто ще працює з конвертами. І велику увагу ми приділяємо дотриманню питання справедливості", – зазначив Шмигаль.

Наразі існує низка параметрів для бронювання працівників, включаючи критичні підприємства, підприємства оборонного комплексу, дефіцитні професії, відсутність заборгованості по сплаті податків та рівень заробітної плати не нижче середньої по галузі.

«Ми шукаємо шлях як вирішити три проблеми: перша – створення додаткових робочих місць, друге – підвищення заробітних плат для працівників, що спричинить собою збільшення сплати зборів, внесків і податків, третє – це питання повернення українців в Україну», - пояснив Шмигаль.

Читайте також: Дефіцит у 500 мільярдів: Прем'єр сказав, як уряд планує дофінансувати ЗСУ

Очільник уряду наголосив, що через повномасштабне вторгнення Україна втратила 3,5 млн робочих місць, що становить 30% економіки, тому уряд робить наголос на розвитку малого і середнього бізнесу, де можна швидко відновити робочі місця.

"Не може бути, що хтось відкупився від захисту Батьківщини. Це ключовий принцип, мають бути справедливі, зрозумілі і прозорі принципи бронювання і відповідь, чому заброньований той чи інший працівник на тій чи іншій посаді, чому він не йде воювати, і який внесок він робить у державу не воюючи", – підкреслив Шмигаль.

За його словами, нові параметри бронювання українців будуть запроваджені найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, українські підприємства стикаються з критичною нестачею персоналу через відсутність ефективної системи бронювання від військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-