Депутата Київради судитимуть за «продаж» посади директора Житнього ринку

Депутата Київради судитимуть за «продаж» посади директора Житнього ринку

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти депутата Київської міської ради, підозрюваного у вимаганні й одержанні 1,39 млн гривень хабаря за призначення на посаду директора Житнього ринку.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомила у Фейсбуці.

Встановлено, що на початку 2021 року депутат Київради, будучи головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, заявив про бажання отримати від громадянина хабар за призначення наперед визначеної особи на керівну посаду в комунальному підприємстві «Житній ринок». Здійснив він це за пособництва свого помічника та наближеної особи.

У ході розмов депутат неодноразово стверджував, що має безпосередній вплив на кадрову політику Департаменту благоустрою й Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міської держадміністрації, якому підпорядковане вищевказане комунальне підприємство.

За 30 тисяч доларів депутат мав призначити визначену особу на посаду заступника директора Житнього ринку, а згодом – на посаду директора. Він обіцяв надавати відповідну підтримку й регулювати деякі питання щодо ведення новим керівництвом незаконної діяльності в «розумних межах».

В одній із антикварних книгарень Києва депутат провів «співбесіду», під час якої озвучив бачення подальшої діяльності комунального підприємства.

Читайте також: $30 тисяч за посаду директора ринку: завершили слідство щодо депутата Київради Трубіцина

Підозру фігуранту оголосили заочно – у червні поточного року. Дії його кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Також підозри отримали помічник депутата та його наближена особа.

Як повідомлялось, журналісти проєкту "Схеми" (Радіо Свобода) заявили, що депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, якого САП та НАБУ обвинувачують у хабарництві і який двічі не з'явився на засідання Вищого антикорупційного суду, 13 травня 2023 року виїхав за кордон у напрямку Польщі за дозволом голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

У червні 2023 року Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання САП про оголошення Трубіцина в міжнародний розшук.

Також у червні цього ж року колегія суддів Вищого антикорупційного суду стягнула з Трубіцина 9,8 млн грн застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-