РФ за час повномасштабної війни скоїла близько 600 злочинів проти журналістів в Україні

РФ за час повномасштабної війни скоїла близько 600 злочинів проти журналістів в Україні

Укрінформ
За час повномасштабного вторгнення Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів і медіа в Україні.

Про це Офіс омбудсмена України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і президент американської медіакорпорації Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Стівен Капус обговорили питання звільнення незаконно утримуваних Росією українських журналістів.

За час повномасштабного вторгнення Росія скоїла близько 600 злочинів проти журналістів і медіа в Україні, зокрема це незаконні затримання і викрадення представників медіа, ідеться в повідомленні.

Одним із незаконно засуджених у РФ є український журналіст Радіо Свобода Владислав Єсипенко, якого затримали й засудили за сфабрикованою справою у тимчасово окупованому Криму.

Під час зустрічі Лубінець і Капус обговорені питання звільнення незаконно утримуваних Росією українських журналістів та способи тиску на РФ через міжнародну спільноту.

Читайте також: Лубінець не знає, чи мав Червоний Хрест у Росії доступ до Хилюка

Як повідомляв Укрінформ, позаштатного журналіста, фрилансера Крим.Реалії (проєкт українського бюро Радіо Свобода) Єсипенка затримали 10 березня 2021 року на Ангарському перевалі в Криму. За день до того він знімав вшанування пам’яті Тараса Шевченка на імпровізованій акції. Йому висунули звинувачення за статтями 223.1 Кримінального кодексу Росії (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, перероблення чи ремонт вибухових пристроїв) і 222 КК Росії (незаконні придбання, передання, збут, зберігання, перевезення чи носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

Журналіста засудили до шести років колонії загального режиму, пізніше апеляційний суд скоротив йому термін ув’язнення до п’яти років. Єсипенко відбуває покарання в Керченській колонії №2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-