У Польщі затримали українця, який перевозив нелегальних мігрантів

У Польщі затримали українця, який перевозив нелегальних мігрантів

Укрінформ
Прикордонна служба Польщі за минулу добу зафіксувала майже 60 спроб нелегального проникнення до Польщі з боку Білорусі, затримано громадянина України, який перевозив нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби Польщі, передає Укрінформ.

За останню добу на кордоні із Білоруссю зафіксовані майже 60 спроб нелегального проникнення до Польщі у зоні відповідальності Підляського відділу Прикордонної служби РП.

«Прикордонна служба затримала одного помічника у нелегальному перетині кордону. Громадянин України перевозив шістьох іноземців, які раніше потрапили до Польщі всупереч чинним правилам», - йдеться в повідомленні.

Від початку цього року прикордонниками Підляського відділу зафіксовано понад 24,5 тис. спроб незаконного перетину кордону з боку Білорусі.

Читайте також: Польща хоче негайних консультацій на рівні ЄС через рішення Німеччини про контроль на кордонах

Як повідомляв Укрінформ, що Польща із 11 вересня продовжує на 90 днів функціонування буферної зони на кордоні з Білоруссю.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні із Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами. Нещодавно ухвалено рішення про модернізацію цього загородження.

Варшава до 2028 року в межах масштабної програми “Щит Схід” побудує на кордоні із Росією і Білоруссю укріплення, системи виявлення й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-