Польща хоче негайних консультацій на рівні ЄС через рішення Німеччини про контроль на кордонах

Польща хоче негайних консультацій на рівні ЄС через рішення Німеччини про контроль на кордонах

Укрінформ
Варшава незадоволена рішенням Берліна про плани відновлення контролю на своїх сухопутних кордонах з сусідніми країнами й ініціює консультації з цього приводу на рівні ЄС.

Про це під час виступу на нараді польських послів у вівторок Варшаві заявив глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив польський премʼєр, у середу очікується рішення Німеччини про запровадження контролю на сухопутних кордонах з усіма сусідами ФРН, зокрема з Польщею,

«Фактично, йдеться про призупинення Шенгену у значних масштабах. Це реакція на помилки німецької політики (у сфері міграції – ред.) багато років тому», - наголосив Туск.

Він підкреслив, що з польської точки зору подібні дії є неприйнятними, оскільки до цих жорстких кроків призвела внутрішньополітична ситуація в Німеччині, а не європейська політика щодо нелегальної міграції.

Туск підкреслив, що сьогодні саме Польща потребує підтримки й допомоги з боку Німеччини й усього ЄС щодо захисту східного кордону Спільноти від нелегальної міграції.

Читайте також: Шольц хоче, щоб більше українських біженців у Німеччині працювали

«У найближчі години ми звернемося до інших країн, які постраждають від рішень Берліна, про негайні консультації щодо дій у цій справі на європейському форумі. Ми сподіваємося, що тиск з боку Польщі, а також й інших країн, призведе до змін у спільній політиці щодо загроз від нелегальної міграції»,- констатував Туск.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина наступного тижня запроваджує контроль на всіх своїх сухопутних кордонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-