В Армія+ за місяць зареєструвалися майже 200 тисяч військових

В Армія+ за місяць зареєструвалися майже 200 тисяч військових

Укрінформ
У застосунку Резерв+ станом на сьогодні зареєструвалися 3,5 мільйона громадян, в Армія+ - майже 200 тисяч військовослужбовців за місяць.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко під час презентації інноваційної системи DOT-Chain.

«Резерв+. Ми зараз маємо три з половиною мільйони користувачів, це по суті три міста-мільйонника, і Резерв+ дає нам можливість формувати мобілізаційні процеси за професійним профайлом. Ми вперше в історії країни будемо мобілізовувати, рекрутувати людей саме по тим «скілам» і по тим навичкам, які найбільш потрібні на певній військово-обліковій спеціальності. Разом із Генеральним штабом ми вже це робимо, ми вже приступили до професійної більш точної мобілізації і це також підтверджує, що прийняття рішення на підставі даних має бути розвинене саме в сфері оборони в першу чергу, тому що у нас війна. Армія+. Маємо майже 200 тисяч користувачів буквально за місяць. Це наймасовіший і найшвидший ІТ-продукт за останні роки в армії», - зазначила Черногоренко.

За її словами, Армія+ надає можливість отримувати зворотній зв'язок від авторизованих військовослужбовців та знати реальну ситуацію в армії. Своєю чергою, за її словами, наразі стоїть задача зробити можливим на основі цих даних зробити можливими роботу соціальних ліфтів в армії, аби найкращі просувались по кар'єрних сходах.

Крім того, Черногоренко наголосила, що цифровізація різних процесів в армії дозволить подолати корупцію, а завдання максимум – зробити всі процеси інтероперабельними.

Читайте також: Уряд визначив порядок автоматичного надання статусу учасника бойових дій

«Зараз ми маємо велику проблему, є велика кількість систем, які фрагментовані, які збирають різні набори даних, які не мають можливості агрегації, деперсоналізації і прийняття рішення на основі даних, саме тому, що немає інтероперабельності. Разом з цифровою командою ми готуємо рішення, яке дасть можливість з'єднувати різні системи через Cross-Domain Solution, через можливість отримувати дані з різних грифів і накопичувати, аналізувати їх на таких системах, як DОТ-Chain. Загалом наступний рік ми маємо перейти до глибинної цифрової трансформації, розробити ряд важливих бекенд-систем, які ми маємо залишити в Україні, яких не було за ці 30 років», - наголосила заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Державний оператор тилу (ДОТ) презентував DOT-Chain – інноваційну ІТ-систему для управління забезпеченням ЗСУ, яка в чотири рази прискорить процес оплати постачальникам за продукти харчування для війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-