Справу колишнього генерала СБУ Андрія Наумова направили на розгляд суду

Справу колишнього генерала СБУ Андрія Наумова направили на розгляд суду

Укрінформ
На розгляд суду направили справу ексначальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова, якому інкримінують заволодіння 4,1 млн грн держпідприємства.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«Направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ за фактами зловживання службовим становищем, заволодіння чужим майном у великих розмірах та заволодіння чужим майном шляхом шахрайства в особливо великих розмірах», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході слідства правоохоронці з’ясували, що обвинувачений, перебуваючи на посаді директора одного з державних підприємств, підписав завідомо економічно невигідний для цього підприємства договір та документи по виконанню та оплаті робіт. Внаслідок таких дій державі завдано понад 370 тис. грн збитків.

Також ексгенерал СБУ організував безпідставне нарахування і виплату собі премій, в результаті чого заволодів коштами держпідприємства у сумі понад 460 тис. грн.

Читайте також: Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Андрія Наумова

Крім того, працюючи за контрактом в Службі безпеки України, шляхом обману він заволодів коштами держпідприємства у сумі майже 3,3 млн грн, які були йому безпідставно нараховані та виплачені у вигляді середньомісячної заробітної плати як директору цього підприємства.

Загалом, перебуваючи на посаді керівника державного підприємства, обвинувачений заволодів грошовими коштами у розмірі понад 4,1 млн грн.

Досудове розслідування проводили слідчі Державного бюро розслідувань.

Як повідомлялося, у рамках розслідування цієї справи за запитом ДБР Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Андрія Наумова.

Крім того, у червні цього року ДБР оголосило нову підозру Наумову. Йому інкримінують організацію підроблення офіційних документів для уникнення кримінальної відповідальності в Республіці Сербія.

7 червня 2022 року колишній високопосадовець намагався виїхати з території Республіки Сербія до Північної Македонії через прикордонний пункт Прешево, приховавши від митного контролю майно та гроші.

У нього було виявлено: 592 тис. 990 євро, 120 тис. 102 долари, два смарагди.

Читайте також: Ексгенералу СБУ Наумову повідомили про підозру у підробленні документів для сербського суду

Чоловік пересувався на легковому автомобілі BMW X6 PMV, який формально належить його дружині.

Слідство вважає, що все це майно та кошти були отримані фігурантом злочинним шляхом під час перебування на посадах директора Державного підприємства «Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження Чорнобиль» та у Службі безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-