У Запоріжжі відбувся забіг на підтримку полонених Маріупольського гарнізону

У Запоріжжі відбувся забіг на підтримку полонених Маріупольського гарнізону

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі відбувся забіг на підтримку полонених Маріупольського гарнізону. Захід заздалегідь узгодили з правоохоронцями. Учасники стартували біля центрального парку відпочинку “Дубова Роща” та фінішували на каскадів фонтанів “Райдуга”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли хлопці виходили з комбінату “Азовсталь”, нам обіцяли, що за 2-3 місяці вони будуть вдома, але пройшло вже понад 2 роки, а їх досі тримають у застінках. Ми постійно виходимо на акції, аби нагадати про полонених. Ми не собі нагадуємо, бо ми пам'ятаємо про них як ніхто, ми суспільству та світу нагадуємо”, - говорить учасниця акції Тамара.

У Запоріжжі відбувся забіг на підтримку полонених Маріупольського гарнізону / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

В полоні росіян з травня 2022 року знаходиться її син. Спочатку, за її словами, вона не мала жодної інформації про його місце знаходження та стан, але потім від звільнених побратимів дізналась, в якій саме колонії він знаходиться. 

“Хлопці сказали, що він живий і, наскільки це можливо, здоровий. Знаю, що був контужений та майже в усіх хлопців немає зубів”, - розповіла жінка. 

Учасники акції запевняють, що будуть і надалі проводити різні акції, бо світ не має забути про оборонців, які героїчно тримали оборону Маріуполя і завдяки яким ворог не зміг тоді просунутись далі.

Читайте також: У Києві проходить забіг за звільнення військових і цивільних з полону

Як повідомлялося, вчора відбувся 56-й обмін військовополонених. Україні вдалося повернути додому ще 49 захисників, в тому числі й 23 жінки.

Серед звільнених з полону, шестеро - із Запорізької області. Зокрема 4 жінки з Бердянського та Пологівського районів (одна з них представниця місцевого самоврядування). Також на Батьківщину повернулися двоє військових з Мелітопольського та Запорізького районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-