У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок»

У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок»

Фото
Укрінформ
У Києві за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій пройшла презентація нової мобільної освітньої гри «Рятівничок».

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Ми направили всі свої сили, як ДСНС, щоб навчання дітей ставало максимально різноманітним, корисним і цікавим. І сьогодні ми презентуємо мобільну гру для наших дітей, яка називається «Рятівничок», - сказав директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін.

Гра має на меті допомогти дітям засвоїти навички реагування на різного роду небезпеки, навчити їх через ігровий процес основам пожежної безпеки та правилам поведінки під час надзвичайних ситуацій.

У ній є 6 освітніх відео, які розробили рятувальники, і 10 рівнів, які називаються «виклики» - це веселі інтерактивні завдання, які діти мають виконати після проходження навчання. Вони стосуються місій із гасіння пожеж, евакуації та надання першої допомоги тощо.

Окрім цього, діти можуть вибрати у застосунку зовнішній вигляд та ім’я і для гравця, і для пожежного авто.

Після успішного проходження цих рівнів діти отримають ігрову валюту, яку можна буде витратити на нове спорядження для гравця, а також на оновлення його зовнішнього вигляду і зовнішнього вигляду його пожежного авто.

У грі є і помічник — робот на ім’я Арбі.

У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Після того, як діти проходять усі рівні гри з максимальним рахунком (збирають три зірочки з трьох за кожен рівень), вони можуть отримати приз — унікальний сертифікат від ДСНС, який дає право на екскурсію пожежною частиною, та інші різні подарунки від рятувальників.

Читайте також: В Україні запускають цикл освітніх програм про найпоширеніші злочини в інтернеті

«Із цим сертифікатом діти можуть прийти до свого вчителя, який займається ОБЖ, і разом із ним організувати екскурсію у пожежну частину — (це буде подарунок — ред.) тому, хто дуже відповідально поставився до правил пожежної безпеки», - зазначив представник ігрової студії FUGAS — розробника цього застосунку - Михайло Бойко.

Він закликав присутніх на презентації дітей скачати собі цю гру, пройти її і надіслати їм, як розробникам, на пошту (contact@fugas.space) три рекомендації щодо того, що вони могли б зробити краще.

«Як приз найкращим трьом рекомендаціям, тобто, одній людині, яка їх надішле, буде подарунок у Steam-і (ігрова онлайн-платформа — ред.), а саме — гра. Тобто ми зв’яжемося з вами через ту пошту, з якої ви нам напишете, і подаруємо вам гру, яку купимо на подарунок у Steam-і», - заявив представник FUGAS, звертаючись до дітей.

Читайте також: Опинились під завалами з дітьми: у МВС дали поради батькам

Зазначений застосунок був розроблений студією FUGAS за підтримки розробника мобільних ігор ZAGRAVA, ДСНС і Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій, та створений за кошти розробників. Гра доступна і на IOS, і на Android.

Розробники планують постійно працювати над оновленням застосунку — наразі реалізовано лише дин рівень складності гри з чотирьох запланованих.

Як повідомлялося, українцям став доступний освітній серіал про мінну безпеку на платформі «Дія.Освіта».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-