В Україні запускають цикл освітніх програм про найпоширеніші злочини в інтернеті

В Україні запускають цикл освітніх програм про найпоширеніші злочини в інтернеті

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та платформою Дія.Освіта запускають цикл освітніх і превентивних продуктів щодо найпоширеніших кіберзлочинів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Офіс Генпрокурора, передає Укрінформ.

У програмах нададуть рекомендації, як розпізнати кіберзлочини та не стати їх жертвою, а також, що робити, якщо людина постраждала.

«Розпочали з підготовки гайду «Сексуальне насильство в інтернеті: що це і як запобігти». Він допоможе батькам та опікунам захистити своїх дітей, а дітям і підліткам отримати практичні поради, щоб почуватися безпечно в онлайні», - ідеться у дописі.

В інформаційному матеріалі наведені приклади, які допоможуть дізнатися про форми сексуального насильства в інтернеті. Окрім цього, надані поради, як налаштувати приватність і захист гаджетів, якими користуються діти.

Також надані інструкції на випадок, якщо дитина стала жертвою насильства, та рекомендації щодо взаємодії з правоохоронними органами

Гайд можна знайти за посиланням або на платформі Дія.Освіта.

Читайте також: В Україні запустили інформаційну кампанію з платіжної безпеки

Як повідомляв Укрінформ, проєкт Дія.Бізнес спільно з партнерами запускає для малого та середнього бізнесу програму кібердіагностики на вразливість до потенційних загроз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-