У Києві зʼявився мурал, присвячений Силам оборони та роботі ГУР

У Києві зʼявився мурал, присвячений Силам оборони та роботі ГУР

Фото
Укрінформ
У четвер, 19 вересня, у Києві на Подолі відкрили стінопис «Мудрий панує над зірками» роботи художника Володимира Манжоса.

Як повідомляє Укрінформ, основною метою створення муралу, назва якого збігається з гаслом українських військових-розвідників, є вшанування роботи ГУР та відзначення військових успіхів Сил оборони в Чорному морі.

«Цей мурал та весь проєкт ми присвячуємо нашим звитяжним розвідникам та завдячуємо за успішно проведені спецоперації на морі і не тільки. Сьогодні Головне управління розвідки МОУ є однією з найкращих військових розвідок у світі та, звісно, однією з найефективніших структур в складі Сил оборони України. За час повномасштабного вторгнення ГУР МО сформувало свій унікальний підхід до розробки та проведення операції, яким захоплюється весь світ», – розповів ініціатор проєкту, президент БФ «Сучасна Україна» Володимир Гавриш.

У столиці зʼявився мурал, присвячений Силам оборони та роботі ГУР / Фото: Кирило Чуботін. Укрінформ

«Україна завжди була морською державою, і сьогодні ми вшановуємо тих, хто щоденно захищає наші водні кордони. Цей мурал не просто прикраса міста, це – данина поваги всім героям, які щоденно ризикують життям заради свободи України. Ми стоїмо перед символом незламності, який нагадує нам про те, що перемога не тільки в наших серцях, а й на кожній морській хвилі, в кожній військовій операції та в кожному акті відваги. Дякую всім, хто зробив цей мурал можливим, і всім, хто бореться за нашу перемогу», – зазначив представник ГУР Андрій Юсов.

Ініціатором створення стінопису є благодійний фонд «Сучасна Україна» за підтримки Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У сюжеті стінопису художник звертається до успішних операцій ГУР: атак морських дронів «Маґура» в межах спільних операцій з СБУ та ВМС України, які змусили майже повністю капітулювати Чорноморський флот РФ та завдали йому неабияких втрат, включно зі знищенням флагманського корабля флоту.

Читайте також: В Ужгороді художниці з Франківська зобразили на муралі президента Карпатської України

Відкриття муралу стало продовженням акції «ГУРКІТ від ГУРу», в межах якої на початку вересня також була презентована компʼютерна гра «Гуркіт на болотах», де кожен може спробувати себе в ролі оператора сучасного українського надводного дрона «Маґура» та задонатити на його придбання.

Мурал «Мудрий панує над зірками» розташований у Києві на Подолі на стіні будинку 51 по вулиці Нижній Вал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-