У Тернопіль завітало подружжя бігунів зі США в рамках супермарафону Don't Can't for Ukraine

У Тернопіль завітало подружжя бігунів зі США в рамках супермарафону Don't Can't for Ukraine

Фото
Укрінформ
У понеділок, 16 вересня, в Тернополі побувало подружжя зі США Тайлер та Ніккі Чей в рамках супермарафону Don't Can't for Ukraine («Ні... Можу... заради України!»), який вони біжать на підтримку України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

"Ми вирішили пробігти цей супермарафон, щоб підтримати Україну. Ми розуміємо великий біль, який зараз переживають українці. Ми хочемо цим марафоном привернути увагу світу до війни в Україні, показати, що насправді відбувається у вашій країні. Нас надихає сміливість українців", - сказав Тайлер Чен.

У Тернополі до учасників марафону також приєдналися представники Національної гвардії України, які пробігли символічну дистанцію - 5 кілометрів.

У Тернопіль завітало подружжя бігунів зі США - учасники супермарафону Don't Can't for Ukraine / Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

Тайлер та Ніккі готувалися до супермарафону пів року. Досі вони жодного разу не долали такі значні дистанції. 

"Ми багато тренувалися перед поїздкою в Україну, пробігли близько 2 тисяч кілометрів. Маршрут нашого супермарафону планували біля основних трас. Ми плануємо пробігти приблизно 1200 кілометрів", - розповіла Ніккі.

Тайлер та Ніккі Чей живуть у Каліфорнії. Нещодавно вони побували в Україні і побачили на власні очі війну в Україні. Спортсмени розповідають, що рідні були шоковані їх наміром поїхати в Україну і дуже хвилюються за них. 

Організував супермарафон благодійний фонд Reaching Beyond Ourselves, який вже багато років допомагає Україні. 

"Ми організовуємо цю подію, щоб більше людей у світі підтримували Україну, чули правду про те, що відбувається в Україні. Водночас збираємо гроші на підтримку проєктів, які наш фонд реалізовує в Україні", - розповів керівник фонду Раян Біртчер. 

Читайте також: У Львові відбувся забіг «Meest Run the World. Львівська десятка»

Супроводжує бігунів зі США протягом супермарафону Україною командир капеланського батальйону "Маріуполь" Геннадій Мохненко. 

"Щиро дякую нашим друзям Тайлеру і Ніккі за підтримку. Вони пробіжать від кордону з Румунією до лінії фронту 1200 кілометрів. Щодня вони біжать марафон. Це щось неймовірне. Вони вже пробігли 270 кілометрів. Завтра вони вирушають у Хмельницький, далі - Вінниця, Умань, Кропивницький, Кривий Ріг, Дніпро та Запоріжжя", - розповів командир "Маріуполя".

Як повідомляв Укрінформ, принц із Бельгії Мішель де Ліньє привіз на Тернопільщину допомогу для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-