Програмою «Доступні ліки» скористалися майже 5 мільйонів українців

Програмою «Доступні ліки» скористалися майже 5 мільйонів українців

Укрінформ
За час дії програми "Доступні ліки" скористалися майже 5 млн жителів України, нині вона включає понад 500 препаратів.

Про це на форумі, присвяченому програмі реімбурсації лікарських засобів, сказав перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров, передає кореспондент Укрінформу.

"Доступні ліки" - це важлива програма забезпечення доступу українців до лікарських засобів. Майже 5 млн українців скористалися цією програмою, і кожного дня зʼявляються нові її користувачі. На сьогодні до програми входить понад 500 препаратів... Найближчим часом до "Доступних ліків" додасться ще 10 міжнародних непатентованих назв для лікування розладів поведінки та психіки", - розповів Дубров.

Він додав, що у програмі реімбурсації з НСЗУ співпрацюють понад 15 тисяч аптек та аптечних пунктів.

Читайте також: До програми «Доступні ліки» цьогоріч приєдналися понад 300 тисяч українців

"Ми зі свого боку робимо все, щоб цей доступ розширити. Торік були змінені ліцензійні умови, кожен аптечний заклад на території закладу охорони здоровʼя зобовʼязаний, відповідно до ліцензійних умов, укласти договір з НСЗУ", - зазначив перший заступник міністра.

За його словами, у невеликих населених пунктах в 10 областях запроваджено мобільні аптечні пункти, які також відпускають препарати за програмою "Доступні ліки".

Окрім цього, забезпечити населення доступом до ліків також покликаний спільний проєкт МОЗ та Укрпошти, в першу чергу це стосується прифронтових громад. Найближчим часом цей проєкт буде поширений на всю територію України.

Читайте також: На Херсонщині запрацювала мобільна аптека, яка обслуговуватиме понад 50 населених пунктів

Дубров уточнив, що в бюджеті на 2025 рік Кабінет Міністрів запропонував передбачити для програми "Доступні ліки" 6,9 млрд грн. Для порівняння – цьогоріч на програму реімбурсації було виділено 5,2 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, програма "Доступні ліки" була запроваджена у 2017 році, у 2019-му вона перейшла в адміністрування Національної служби здоровʼя України.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-