Соцвиплати на наступний рік можуть переглянути, якщо будуть додаткові ресурси - Жолнович

Соцвиплати на наступний рік можуть переглянути, якщо будуть додаткові ресурси - Жолнович

Укрінформ
Розмір гарантованих державою соціальних виплат у бюджеті-2025 не є достатнім, тому за умови надходження додаткових фінансових ресурсів він може бути переглянутим.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, передає кореспондент Укрінформу.

«Я також не вважаю достатніми розміри граничних чи гарантійних виплат, які зазначені в бюджеті. І у нас була на уряді дискусія, коли ми подавали даний проєкт закону. Ми домовилися разом з прем’єр-міністром, з міністром фінансів, що цей мінімальний стандарт, як тільки буде можливість, буде збільшено», - сказала Жолнович.

Вона нагадала, що сьогодні весь соціальний бюджет покривається за рахунок коштів міжнародних партнерів. І соціальні гарантії на наступний рік закладені у проєкті бюджету з урахуванням підтверджених на сьогодні надходжень від спонсорів.

«Як тільки буде можливість, зокрема, в рамках очікуваних надходжень від заморожених $50 млрд чи в рамках інших програм, ми домовилися збільшувати соціальні стандарти», - наголосила Жолнович.

Читайте також: Гроші на соцвиплати полоненим вже закладені у бюджеті-2025 - Мінреінтеграції

Крім того, Міністерство соцполітики продовжує залучати додаткові ресурси від гуманітарних партнерів, які допомагають дофінансовувати виплати найвразливішим категоріям українців – пенсіонерам з найнижчими виплатами та людям з інвалідністю у зоні бойових дій, субсидіантам на придбання дров, багатодітним малозабезпеченим родинам, які евакуюються із небезпечних регіонів тощо.

Як повідомлялося, загальні видатки на соціальну сферу наступного року будуть меншими, ніж у 2024 році, проте держава надасть фінансову підтримку, необхідні виплати і послуги всім громадянам, які цього потребують. А соціальні виплати і допомоги буде профінансовано належним чином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-