Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів

Нацгвардійці отримали від місії Євросоюзу 60 автомобілів

Фото
Укрінформ
Консультативна місія Євросоюзу в Україні передала Національній гвардії 60 неброньованих автівок, які допоможуть у забезпеченні правопорядку на звільнених та прилеглих територіях у Херсонській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Харківській та Миколаївській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМЄС.

Також це допоможе Нацгвардії України виконувати свої задачі та сприятиме відновленню верховенства права та суспільної довіри в тих районах.

Зазначається, що це перша передача в рамках проєкту, спрямованого на посилення оперативних спроможностей сектору цивільної безпеки України.

Консультативна місія Європейського Союзу в Україні передала Національній гвардії 60 автомобілів / Фото: euam-ukraine.eu

Метою проєкту є стабілізація звільнених та прилеглих територій та забезпечення їх повної реінтеграції в українське суспільство.

"Проєкт з бюджетом 8 мільйонів євро фінансується Королівством Нідерландів. Я хотіла б висловити подяку уряду Нідерландів за цю щедру допомогу та їхню незмінну підтримку України та КМЄС", – сказала виконувач обов’язків голови місії Мора О’Салліван.

Читайте також: Мер Брюсселя передав бійцям бригади «Рубіж» систему РЕБ і Starlink

“Я також хочу подякувати нашим партнерам з НГУ. Їх відданість нашому партнерству зміцнює нашу спільну місію та мотивує нас до поглиблення співпраці”, – додала вона.

За словами тимчасово повіреної у справах посольства Королівства Нідерландів в Україні Есселін ван Ертен, "допоки українські громади на цих територіях не відчуватимуть себе захищеними та у безпеці, ми не зможемо говорити про повне відновлення їхньої гідності".

"Цими шістдесятьма автомобілями, які ми сьогодні передаємо НГУ, ми сприятимемо зусиллям наших українських партнерів у відновленні безпеки та соціальної згуртованості”, – зазначила вона.

Заступник командувача Нацгвардії генерал Володимир Гордійчук подякував партнерам за підтримку.

“Ці автомобілі значно підвищать спроможності Національної гвардії. Від імені командування Національної гвардії хочу висловити вдячність Консультаційній місії Європейського союзу, а також Королівству Нідерландів за надану допомогу”, – зазначив він.

Цей проєкт є найбільшою зовнішньою допомогою, отриманою КМЄС в Україні на сьогодні.

Він є частиною нової концепції місії “тренуй та оснащуй”, яка поєднує стратегічні консультації з питань реформування сектору цивільної безпеки з розбудовою спроможностей та наданням необхідного обладнання, що дозволяє українським правоохоронним органам ефективніше виконувати свої функції.

Як повідомлялось, британські фермери привезли в Україну 38 позашляховиків для ЗСУ.

Фото: euam-ukraine.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-