З нагоди Дня жестових мов Укрінформ випустив новини із сурдоперекладом

З нагоди Дня жестових мов Укрінформ випустив новини із сурдоперекладом

Відео
Укрінформ
З нагоди Дня жестових мов, який відзначається 23 вересня, Укрінформ представив випуск новин із сурдоперекладом.

Цей випуск новин Укрінформу уже доступний до перегляду.

Як відзначила у Телеграмі перша леді Олена Зеленська, в Україні «жестова мова стає повсюдною, а наша комунікація - безбар’єрною. Перетворюється на норму віконце з перекладачем у випусках новин, офіційних відеозверненнях, супровід жестовою мовою на подіях різного масштабу».

«Безбар’єрність - це коли сповіщення в потягах та оголошення на вокзалі дублюються жестовою мовою. Або ж на пошті є індукційна петля, яка стишує акустичні шуми й допомагає працювати слуховим апаратам. Чи каса самообслуговування, яка дає змогу легко зробити замовлення. Безбар’єрність - це вимога сучасного світу. І робити його доступним для всіх може кожен із нас», - заявила Зеленська.

Читайте також: Українські актори та військові записали привітання до Дня жестових мов

Як повідомляв Укрінформ, відзначення 23 вересня Міжнародного дня жестових мов проголошено Резолюцією Генасамблеї ООН, яку було ухвалено у грудні 2017 року.

Пропозиція про проголошення Міжнародного дня жестових мов надійшла від Всесвітньої федерації людей із вадами слуху, яка нині об’єднує 135 національних асоціацій глухих і захищає права близько 70 млн людей із порушеннями слуху по всьому світу.

Дата 23 вересня була обрана на відзначення створення цієї федерації 1951 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-