Кремль продовжує активно розганяти фейки про «звірства» українських військових на Курщині - ЦПД

Кремль продовжує активно розганяти фейки про «звірства» українських військових на Курщині - ЦПД

Укрінформ
Пропаганда Кремля продовжує активно розганяти фейки про «звірства» українських військових на Курщині.

Про це в Телеграмі поінформувала пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

Спікерка російського МЗС Марія Захарова заявила, що українські військові буцімто вивезли частину цивільного населення з території Курської області. Крім того, вона продовжує розповідати про існування на Курщині українських «концентраційних таборів», де нібито утримуються й діти. Жодних доказів своїм словам вона, як і раніше, не надала, передає ЦПД.

Як уже повідомляв Центр, агресивною розкруткою фейків про «концентраційні табори», до якої вдаються російські високопосадовці, Кремль намагається змістити фокус уваги зі злочинів російських військових на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, з так званих заходів з «фільтрації».

Читайте також: Зареєстровані у Британії новинні сайти поширюють фейки про західні компанії в Україні - The Guardian

Крім того, фейками про нібито утримання Силами оборони України дітей та вивезення цивільного населення РФ вкотре прагне прикрити свої злочини з викрадення українських дітей.

Як повідомляв Укрінформ, за звинуваченням у цих злочинах Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт російського диктатора Путіна та уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-