З Польщі в Україну екстрадували підозрюваного у справі Нацкінематеки

З Польщі в Україну екстрадували підозрюваного у справі Нацкінематеки

Фото
Укрінформ
Колишній керівник державного підприємства "Національна кінематека України" екстрадований з Польщі у зв'язку з підозрою в незаконному заволодінні нерухомістю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Передача підозрюваного співробітникам НАБУ відбулась на міжнародному автомобільному пункті пропуску "Устилуг – Зосін" у Волинській області.

"Вона стала можливою завдяки співпраці з компетентними органами Республіки Польща та ефективній взаємодії з Офісом генерального прокурора як центральним органом України щодо видачі (екстрадиції) підозрюваних", - підкреслили у НАБУ.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду 24 вересня застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 10 млн грн.

Як зазначається, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили дев'ятьом особам про підозру у заволодінні 14 будівлями ДП "НКУ" вартістю майже 42 млн грн.

Згодом завдяки зусиллям антикорупційних органів ці активи повернули державі.

Розслідування у кримінальному провадженні завершене, триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами справи.

Читайте також: Двоє фігурантів у справі Нацкінематеки перерахують понад ₴40 мільйонів на ЗСУ

Стосовно чотирьох учасників злочину суд задовольнив угоди про визнання винуватості, за якими на допомогу Збройним силам України засуджені перерахували 43,5 млн грн.

Як повідомлялося, НАБУ і САП оголосили сімом особам про підозру у заволодінні нерухомістю держпідприємства "Національна кінематека України".

Серед підозрюваних заступниця міністра культури України (2014-2019 рр.), начальник управління Міністерства культури (2017-2020 рр.), перший заступник генерального директора ДП "НКУ" (2016-2019 рр.), арбітражний керуючий – керуючий санацією ДП "НКУ" (2019-2020 рр.), двоє організаторів злочинної схеми - бенефіціарні власники низки ТОВ і керівник ТОВ - покупець майнового комплексу ДП "НКУ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-