Безпека Чорноморського регіону: українські й турецькі науковці запланували спільну конференцію

Безпека Чорноморського регіону: українські й турецькі науковці запланували спільну конференцію

Ексклюзив
Укрінформ
Дипломатична академія України та турецький Центр стратегічних досліджень (SAM) домовилися про спільну роботу, обмін досвідом та знаннями щодо безпеки Чорноморського регіону, зокрема буде проведено спільну конференцію, серію навчальних курсів та лекцій.

Про це в коментарі Укрінформ за результатами візиту в Анкару та зустрічі з керівництвом SAM розповів директор Дипломатичної академії України Геннадій Надоленко.

“Туреччина для нас надзвичайно важлива. Це наш стратегічний партнер, сусід, потужна країна Чорноморського регіону. Ми домовилися з SAM про те, що обміняємося серіями навчальних курсів та лекцій, проведемо конференцію з питань безпеки Чорноморського регіону”, - сказав Надоленко.

Також окрему увагу приділятимуть вивченню досвіду Туреччини по роботі в регіонах, де ця країна вже досягла певного успіху співпраці.

“Нам цікавий досвід Туреччини по роботі в Африці, де вже працює майже пів сотні дипломатичних представництв цієї країни. Нині цей континент - один із пріоритетних напрямків роботи МЗС України і тому особлива увага буде приділятися цьому напрямку у нашій співпраці з турецькими колегами”, - сказав Надоленко.

Читайте також: Тристороння група визначила зону для розмінування у західній частині Чорного моря - посол

За його словами, спілкування на рівні експертів та науковців, реалізація спільних наукових програм, проведення спільних досліджень будуть корисними для обох країн, допомагатимуть зміцнювати як двосторонню співпрацю, так і спільну роботу в третіх країнах.

Як повідомляв Укрінформ, у Дипломатичній академії України мають намір імплементувати досвід Туреччини з підготовки та відбору дипломатичних кадрів, зокрема залучення та підготовки молоді до роботи в МЗС України.

Фото: Посольство України в Туреччині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-