Росію виключили вже з третьої міжнародної організації омбудсменів - Лубінець

Росію виключили вже з третьої міжнародної організації омбудсменів - Лубінець

Укрінформ
На позачерговому засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації омбудсменів Середземномор'я ухвалили рішення про виключення російського омбудсмена зі складу цієї організації.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

За його словами, це вже третя організація омбудсменів, яка виключила Росію. Найпершим це зробив Міжнародний інститут омбудсменів у серпні 2022 року, а у квітні 2023 року – Європейська мережа національних захисних інституцій.

“Поки в Раді Безпеки ООН бояться навіть розпочати процедуру виключення РФ, дружна сімʼя омбудсманів впевнено діє. Якщо міжнародні організації братимуть приклад, то представники Росії будуть ізольовані й не зможуть поширювати свою пропаганду”, - зауважив Лубінець і наголосив, що країна-терорист не повинна мати право голосу на світовій арені.

Як повідомляв Укрінформ, здійснивши повномасштабне вторгнення на територію України, росіяни порушили усі міжнародні договори й угоди, які вони підписували раніше. Вони цинічно проігнорували напрацьовані за останні 80 років міжнародні правові норми, які регулюють ведення війни та забезпечують захист цивільного населення.

Читайте також: У російських тюрмах залишається 219 кримських політв’язнів - Лубінець

Військовослужбовці РФ чинили на окупованих територіях розбої, мародерства, затримання, катування, знущання та вбивства цивільного населення.

За інформацією Генпрокурора України Андрія Костіна, станом на кінець серпня Офіс генпрокурора розслідував понад 4 тисячі кримінальних проваджень за фактами незаконного позбавлення волі близько 15 тисяч цивільних українців. У 261 справі прокуратура оголосила про підозру, з них 229 обвинувальних актів скеровані до суду. Українські суди вже винесли вироки 58 воєнним злочинцям.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-