Закупівлі для ЗСУ: через систему DOT-Chain вже придбали понад 500 тисяч тонн продуктів

Закупівлі для ЗСУ: через систему DOT-Chain вже придбали понад 500 тисяч тонн продуктів

Укрінформ
Через ІТ-систему DOT-Chain, запроваджену 11 вересня, вже закупили понад 500 тисяч тонн харчових продуктів для військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

«2 000 активних користувачів зареєструвалися у цифровій системі DOT-Chain, яка була презентована 11 вересня та забезпечує диджиталізацію процесу постачання харчування для ЗСУ», - йдеться в повідомленні.

Серед тих, хто зареєструвався - постачальники та представники військових частин, зокрема начальники продовольчих служб, керівництво військових частин і відповідальні за безпосереднє приймання продукції на склад. Кожен користувач має доступ до особистого кабінету.

За даними ДОТ, для харчування військових через систему вже замовлено майже 73 млн яєць і понад 500 млн кг інших продуктів.

За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, за час роботи системи DOT-Chain уже оформлено 250 тисяч документів, включаючи заявки та видаткові накладні.

Читайте також: В застосунку «Армія+» стартувало опитування щодо рівня задоволеності сухпайками

“Раніше вся ця документація велася в паперовому форматі, що створювало значні затримки та ускладнювало процеси. Зараз завдяки цифровізації ми можемо оперативно обробляти інформацію, що дозволяє приблизно в чотири рази скоротити час на оформлення документів”, – зазначив Кліменков.

Як повідомлялось, запроваджена 11 вересня закупівельною агенцією Міноборони “‎Державний оператор тилу” ІТ-система DOT-Chain дозволяє прибрати щонайменше 30 тис. паперових документів з процесу замовлення харчування у Збройних силах України.

Фото з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-