У НАДС сподіваються на ухвалення в листопаді закону щодо реформи оплати праці держслужбовців

У НАДС сподіваються на ухвалення в листопаді закону щодо реформи оплати праці держслужбовців

Укрінформ
У листопаді планується голосування у другому читанні законопроєкту №8222 щодо нової системи оплати праці державних службовців, згідно з яким передбачено запровадження зарплатних грейдів для держслужбовців.

Про це сказала голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина в коментарі Українському радіо, передає Укрінформ.

Зокрема, як зазначила Алюшина, в Україні вже впроваджується нова система оплати праці державних службовців, а також нові європейські підходи, однак профільного рамкового закону немає.

«І цей законопроєкт №8222, який пройшов 22 липня 2023 року перше читання, вже готовий до другого читання», - сказала вона.

За словами голови НАДС, оплата праці держслужбовців ґрунтується на класифікації посад. «Це грейди, які застосовуються у всьому цивілізованому світі. Грейди – це зарплатні рівні, які залежать від рівня складності та відповідальності виконання завдань», - пояснила вона.

Як сказала Алюшина, у НАДС чекають на голосування народних депутатів за відповідний закон, яке може відбутися вже за місяць.

Читайте також: Зменшити гендерний розрив у зарплатах на 5%: в Україні стартує інформаційна кампанія

«Як було анонсовано з боку першого спікера нашого парламенту Олександра Корнієнка, ми орієнтуємося на листопад для прийняття у другому читанні законопроєкту №8222 про нові підходи та нову модель оплати праці державних службовців в Україні. У законопроєкті про державний бюджет на 2025 рік закладаються ті самі основи, які були закладені у законопроєкті про державний бюджет на 2024 рік», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 1 січня 2024 року запрацювала нова система оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад, при цьому 70% зарплати становить посадовий оклад, а 30% — премія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-