У світі 16% підлітків стають об’єктами кібербулінгу - Зеленська

У світі 16% підлітків стають об’єктами кібербулінгу - Зеленська

Укрінформ
У світі зазнають приниження й залякування через інтернет 16% підлітків, а майже 12% підлітків визнали, що самі булили когось онлайн.

Про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

За її словами, це дані дослідження в межах міжнародного проєкту “Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді”, опубліковані у 2024 році. Дослідження проводили серед підлітків у Центральній Азії, Канаді та Європі, і в Україні також. “Розповідала про нього на четвертому Саміті перших леді та джентльменів, де тему булінгу згадували аж на двох панелях: про безпечний кіберпростір і безпечне шкільне середовище”, - зазначила перша леді.

Вона зауважила, що, булінг є не лише в інтернеті.

“Дітей можуть ображати у школі, і тоді батьки чують: “Я не хочу туди йти”, однак не розуміють причин. Важливо ж, що булінг не якась разова сварка з однолітками. Це систематичне приниження дитини, що може значно вплинути на формування її особистості та стан здоров’я”, - наголосила Зеленська.

Читайте також: На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у кіберпросторі

Експерти Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” зібрали для батьків, опікунів і вчителів низку порад, що допоможуть правильно зреагувати на булінг і вчасно убезпечити від нього дитину. А можливо, і врятувати її, доки цькування не завдало критичної шкоди.

Як повідомляв Укрінформ, на Саміті леді та джентльменів ухвалили декларацію щодо захисту прав дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-