На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у кіберпросторі

На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у кіберпросторі

Укрінформ
На четвертому Саміті перших леді та джентльменів обговорять тему безпеки й захисту дітей у цифровому вимірі.

Про це ідеться у дописі першої леді України Олени Зеленської у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Окрема панель четвертого Саміту перших леді та джентльменів присвячена безпеці дітей у кіберпросторі. Саме в кіберпросторі існують різні види онлайн-шахрайства та інші небезпеки. Діти не завжди вміють критично сприймати інформацію та протистояти цим загрозам", - зазначила Зеленська.

За її словами, обговорюватимуться такі теми: безпека й захист дітей у цифровому вимірі, зокрема загрози та рішення; досвід країн-учасниць щодо захисту дітей в інтернеті; участь правоохоронних органів у захисті дітей в інтернеті; можливості технологічних компаній у сфері онлайн-безпеки; ризики та переваги штучного інтелекту для безпеки дітей у мережі.

Перша леді навела приклад, коли дитячі фотографії з образливими коментарями кривдники публікували у спеціальних онлайн-каналах, закликаючи підписників до фізичного та психологічного тиску. А за видалення фото вимагали з дітей гроші.

Вона наголосила, що "випадки кібербулінгу трапляються частіше, ніж усі думають".

На початку року про такі канали, виявлені в Києві та Дніпрі, повідомив поліції уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Дитячий фонд ЮНІСЕФ проводив опитування в Україні.

За його даними, кожен третій український підліток ставав жертвою онлайн-булінгу, а кожен п'ятий був змушений пропускати через це шкільні заняття.

Читайте також: На Саміті перших леді та джентльменів обговорять безпеку дітей у школах - Зеленська

Перша леді зауважила, що опитування проводилося ще до початку повномасштабного вторгнення Росії, проте війна тільки погіршує такі проблеми.

"Це – світова тенденція. Наша країна тут не унікальна. Кібербулінг не має кордонів. Це лише один із видів онлайн-загроз, із якими стикаються діти. І ми, дорослі, маємо докладати всіх можливих зусиль, аби ці загрози зменшити", - підкреслила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, четвертий Саміт перших леді та джентльменів відбудеться 12 вересня у Києві і буде присвячений безпеці дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-