Зеленський вшанував у Бабиному Яру пам'ять жертв масових розстрілів

Зеленський вшанував у Бабиному Яру пам'ять жертв масових розстрілів

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Києві взяв участь у вшануванні пам’яті жертв Бабиного Яру.

Як передає Укрінформ, відповідне відео із церемонії вшанування, яка відбулася на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», глава держави оприлюднив у Телеграмі.

«Ми не можемо забувати про такі часи, страшні часи фашизму й нацизму. Маємо про це нагадувати всім, згадувати не лише в Україні, а нагадувати всім, хто за кордонами нашої держави, що такі страшні часи не можуть повернутися знову, - сказав Зеленський у своєму виступі.

Президент ушанував пам’ять жертв Бабиного Яру / Фото: Офіс Президента

Глава держави також відзначив вагомий внесок країн-союзників та єврейського народу в перемогу над нацизмом.

Зеленський поставив лампадку біля пам’ятника «Менора» у Бабиному Яру в Києві.

У церемонії вшанування пам’яті розстріляних євреїв та інших жертв нацистів також узяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький, посли.

Представники юдейських релігійних організацій прочитали поминальну молитву. Володимир Зеленський подякував усім присутнім, хто вшанував пам’ять загиблих.

Читайте також: Зеленський нагадав, що за час нацистської окупації близько 100 тисяч людей були вбиті у Бабиному Яру

Як повідомлялося, у неділю, 29 вересня, в Україні вшановують пам’ять жертв трагедії у Бабиному Яру. В 1941 році упродовж двох днів, 29-30 вересня, в окупованому нацистами Києві був проведений перший масовий розстріл беззбройного цивільного населення.

Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тис. чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні було вбито майже 34 тис. людей, а 1, 2, 8 і 11 жовтня розстріляли ще близько 17 тис. осіб.

Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, вбито 100-150 тис. людей – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-