Зеленський вручив «Золоту Зірку» родині полеглого оборонця «Азовсталі» Андрія Суботіна

Зеленський вручив «Золоту Зірку» родині полеглого оборонця «Азовсталі» Андрія Суботіна

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вручив «Золоту Зірку» родині полеглого Героя України, оборонця «Азовсталі» Андрія Суботіна.

Як передає Укрінформ, про це Державна прикордонна служба України повідомила у Фейсбуці.

"Сьогодні, в День захисників і захисниць, нагороду від Президента України отримали донька і батько полеглого Героя-прикордонника – Діана Суботіна та Валерій Суботін, який також є учасником російсько-української війни", - ідеться у повідомленні.

Суботін із квітня 2022 року в складі групи від Донецького прикордонного загону виконував бойові завдання на території «Азовсталі». Попри отримані кульові поранення воїн продовжував боротьбу, зокрема активно брав участь в евакуації з «Азовсталі» цивільних з дітьми. 7 травня 2022 року офіцер потрапив під обстріл та отримав поранення, не сумісні з життям.

На врученні нагороди також були присутні мати та дружина Андрія – Людмила і Валерія Суботіни.

"Два роки тому історія кохання Валерії та Андрія облетіла весь світ. Пара побралася під час оборони "Азовсталі", обмінявшись обручками із фольги. За два дні чоловік, на жаль, загинув", - зауважили у ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Головнокомандувач Олександр Сирський та керівництво Офісу Президента сьогодні, 1 жовтня, у День захисників і захисниць України вшанували пам’ять полеглих воїнів.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-