У Мінсоцполітики запевнили, що грошей на субсидії у новому опалювальному сезоні достатньо

У Мінсоцполітики запевнили, що грошей на субсидії у новому опалювальному сезоні достатньо

Укрінформ
Закладених у бюджети на цей та наступний роки коштів на виплату житлових субсидій достатньо, щоб допомогу отримали всі, хто її потребує.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики, передає Укрінформ.

«Жодних змін у формулі розрахунку субсидій або в процедурі їх призначення не відбувалось. Коштів, закладених державою у бюджет поточного та наступного – 2025 – років, достатньо, щоб допомогу від держави отримали ті, хто її потребує», - йдеться в повідомленні.

Наразі близько 2,8 млн домогосподарств вже користуються житловими субсидіями та пільгами на оплату житлово-комунальних послуг.

У міністерстві нагадали, що 1 жовтня розпочався опалювальний сезон 2024/2025 років, який триватиме до 30 квітня. Розмір виплат відповідного виду державної підтримки Пенсійний фонд перерахує автоматично, з урахуванням тривалості опалювального сезону.

Читайте також: Шмигаль запевнив, що виплата субсидій відбуватиметься у повному обсязі

За словами першого заступника міністра соціальної політики Дарії Марчак, житлово-комунальна субсидія є цільовим платежем, відповідно для її отримання вже надані кошти допомоги потрібно витрачати саме на оплату житлово-комунальних послуг, щоб не утворювалася заборгованість.

«Якщо у вас виникла заборгованість і вона менше двох місяців, це не проблема. Якщо заборгованість довше, ніж два місяці, вам можуть припинити нарахування субсидій, поки ви або не погасите її, або не домовитись про реструктуризацію з надавачами житлово-комунальних послуг», - наголосила Марчак в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

Як повідомлялося, з 1 жовтня Пенсійний фонд України автоматично перерахує житлові субсидії на опалювальний сезон 2024/2025 років. Для більшості громадян такий перерахунок відбудеться в автоматичному режимі. Також автоматично перерахують субсидію домогосподарствам, чия субсидійна виплата в літній період становила 0 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-