До аптек надійде понад 230 тисяч доз вакцини проти грипу

До аптек надійде понад 230 тисяч доз вакцини проти грипу

Укрінформ
Понад 230 тисяч доз вакцини проти грипу пройшли державний контроль якості та найближчим часом надійдуть у продаж до медзакладів та аптек.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Ще 170 050 доз вакцини проти грипу французького виробництва та 65 150 доз корейського виробництва пройшли державний контроль якості. Найближчим часом вони надійдуть у продаж до медзакладів та аптек", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що зростання захворюваності на грип та ГРВІ традиційно спостерігається з початку жовтня. За тяжкого перебігу грип може спричиняти небезпечні ускладнення: захворювання серця, легенів, нирок тощо. Найдієвіша профілактика грипу — це щорічна вакцинація, яка є рекомендованою (однак не входить до переліку безоплатних вакцин).

Усі вакцини, які надходять в Україну, підлягають обов’язковому лабораторному контролю якості. Його здійснює Держлікслужба. Після отримання позитивного висновку вакцини використовують у медичних закладах або вони надходять у продаж до аптек.

Читайте також: У регіони доставлять 30 тисяч доз вакцини від грипу для безоплатного щеплення медиків

Водночас, як наголосили у міністерстві, вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 і навпаки. Щеплення проти цих хвороб можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримала 30 тис. доза вакцини проти грипу в межах співпраці з міжнародною ініціативою PiVi для безоплатної вакцинації медичних працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-