Джелял: Моє звільнення - результат великої праці, яку потрібно продовжувати

Джелял: Моє звільнення - результат великої праці, яку потрібно продовжувати

Ексклюзив
Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял розповів, чому вирішив долучитися до боротьби за звільнення всіх українських полонених, зокрема своїх земляків.

Своїми планами він поділився із власним кореспондентом Укрінформу у Страсбурзі, куди приїхав свідчити про тортури та знущання, яких зазнав у неволі.

«Тепер у мене є змога долучитись до того ж самого питання, до того ж я маю можливість більш точково працювати. Я двічі цього місяця буду в Туреччині. Буду закликати цю країну наполегливіше нам допомагати. Там є певне розуміння, але як це часто буває, якісь власні інтереси іноді заважають їм діяти інтенсивніше щодо спілкування з Росією», - розповів Джелял.

За його словами, російська омбудсман Москалькова може дослухатись до того, що їй скажуть турецькі колеги.

«Всі методи для звільнення, як ви розумієте, всі спроби - вони дієві», - додав він.

Заступник голови Меджлісу збирається також у Женеву, де з 13 по 17 жовтня відбудеться засідання 149-ї Асамблеї Міжпарламентського Союзу.

Читайте також: Стефанчук запросив Джеляла до співпраці з Радою у питаннях Криму

«Асамблея є майданчиком для роботи парламентарів з актуальних питань для відстоювання позицій України. Я буду зустрічатись з представниками мусульманських, арабських країн. Ті, з якими ми можемо обговорювати допомогу в питанні звільнення кримських татар», - поділився Джелял.

Своє звільнення з російського полону він вважає не так дивом, як результатом наполегливої роботи багатьох структур.

«Я не можу до кінця усвідомити, тому що не розумію, чому саме я. Але точно знаю, що це результат наполегливої праці багатьох людей - від Президента України до наших парламентських делегацій, правозахисників, моєї дружини, яка доклала дуже багато зусиль, моїх колег по Меджлісу. Це і диво, але й результат дуже великої роботи, яку треба продовжувати», - каже він.

Читайте також: Джелял: У Росії перед звільненням сказали, щоб про повернення у Крим і не думав

За останні п'ять років, за словами Джеляла, РФ випустила з полону лише двох кримських татар – його та Леніє Умерову.

«Я прийшов до друзів в Постійне представництво Президента України в Криму, подивився їм в очі і сказав - я знаю, що ви багато років працюєте і не бачите результату. Ось я тут, давайте просто обіймемося один з одним. І ви відчуйте через мене, що ваша праця має результат, тому давайте продовжувати разом», - поділився Джелял.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня з російського полону повернули ще десятьох цивільних, серед них - Наріман Джелял.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-