В Україні понад 142 тисячі км² залишаються забрудненими вибухівкою

В Україні понад 142 тисячі км² залишаються забрудненими вибухівкою

Укрінформ
В Україні внаслідок широкомасштабного вторгнення Росії 128 тисяч км² суходолу та 14 тисяч км² акваторії України забруднені вибухонебезпечними предметами.

Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає Укрінформ.

Агресія РФ має суттєвий вплив на безпеку цивільного населення, сільського господарства, промисловості та соціально-економічне зростання в постраждалих регіонах.

За словами начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки, керівника секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності полковника Руслана Берегулі, ці ризики негативно впливають на життя понад 6 млн українців.

На форумі “Фінансові засади в гуманітарному розмінуванні та принципи компенсацій в аграрному секторі” у Києві під час виставки Security 2.0 він розповів про поточну ситуацію в Україні.

Також Берегуля окреслив найближчі кроки для покращення ефективності заходів у сфері гуманітарного розмінування в Україні.

”Завдяки спільним зусиллям ми метр за метром звільнимо нашу землю від вибухонебезпечних предметів, створимо потужні інструменти для реалізації гуманітарних цілей протимінної діяльності”, - подякував спікер міжнародним партнерам України за підтримку і допомогу.

Читайте також: У МВС назвали площу земель, потенційно забруднених вибухівкою

Така співпраця у регіонах, що постраждали від дій агресора, дозволить створити безпечне середовище, повернути тимчасово переміщених осіб, відновити економічний розвиток.

Як повідомляв Укрінформ, Росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів, що призвело до забруднення ґрунтів, води, повітря та завдало шкоди природно-заповідному фонду України.

Фото: www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-