Шукали наркотики, зброю та вибухівку: кінологи Нацполіції пройшли підготовку у США

Шукали наркотики, зброю та вибухівку: кінологи Нацполіції пройшли підготовку у США

Фото
Укрінформ
У США кінологи Національної поліції України переймали досвід із пошуку вибухівки, зброї, наркотиків, а також затримання злочинців та припинення масових заворушень за допомогою службових собак.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Делегація з представників кінологічних служб поліції Київської, Львівської, Херсонської, Сумської областей на чолі з керівником Відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції України Світланою Коломієць перейняла досвід американських колег під час візиту до США за сприяння Фонду Говарда Баффета», - йдеться в повідомленні.

Кінологи Нацполіції пройшли у США підготовку з пошуку злочинців, зброї та вибухівки / Фото: Національна поліція

Як зауважили в Нацполіції, шестеро учасників делегації відвідали Департамент поліції міста Декейтер штату Іллінойс, де їм розповіли про специфіку роботи слідчих, спецпризначенців та кінологів.

Також в Академії поліції українські поліцейські мали змогу ознайомитися з особливостями підготовки американських колег до служби.

Під час п'ятиденного навчання, яке проходило на базі новітнього кінологічного центру поліції, українські правоохоронці вивчали американський досвід із пошуку вибухівки, зброї та наркотиків, затримання злочинців, припинення масових заворушень за допомогою службових собак.

Окрім того, учасники делегації мали змогу покращити навички зі стрільби у віртуальному тирі.

Своєю чергою українські кінологи поділилися власним досвідом роботи в умовах повномасштабної війни з російськими загарбниками – специфікою роботи службових собак із пошуку людей під завалами на місцях обстрілів, під час розмінування територій, пошуку зброї та вибухівки.

Читайте також: Кінологи Нацполіції пройшли у Швеції підготовку з гуманітарного розмінування

«Ми вдячні американським колегам та Фонду Говарда Баффета за постійну підтримку і допомогу кінологічній службі Національної поліції України у такий непростий для України час», - зазначила Коломієць.

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко і американський бізнесмен, філантроп, засновник благодійного фонду Говард Баффет обговорили співпрацю у підготовці українських поліцейських та рятувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-