За атакою на російські центральні телеканали стоять українські хакери - джерело

За атакою на російські центральні телеканали стоять українські хакери - джерело

Укрінформ
Українські хакери «привітали» Путіна з днем народження, здійснивши масштабну атаку на всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію.

Про це Укрінформу повідомило поінформоване джерело в правоохоронних органах.

«З самого ранку припинили онлайн-мовлення основні пропагандистські телеканали: «Росія 1», «Росія 24», «Росія культура», ртр «Планета» та понад 20 інших. За нашою інформацією, на болотах не працює не тільки онлайн-мовлення цих телеканалів, але й телевізійне», - сказав співрозмовник.

Він додав, що працівники російської компанії жаліються, що «знищена вся інформація на серверах, навіть резервні копії, не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, немає навіть інтернету та телефонії».

Відповідальність взяло на себе анонімне проукраїнське хакерське угруповання «Sudo rm-RF», яке вже неодноразово потужно «било» по РФ. Чекаємо деталей, додав співрозмовник Укрінформу.

Читайте також: Альфа-банк, «Ростелеком» і не лише: хакери ГУР атакували фінсектор РФ - джерело

Як повідомлялось, онлайн-мовлення та внутрішні сервіси російського пропагандистського державного медіахолдингу ВДТРК перестали працювати через хакерську атаку. Російські ЗМІ з посиланням на джерела стверджують, що проблема дуже серйозна, і відновлення займе багато часу. Наразі у ВДТРК немає навіть інтернету та телефонії. З серверів стерто все, включаючи резервні копії.

У серпні українські хакери «зламали» кримське телебачення та запустили відео з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомили Інформаційні війська України.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-