Майже 70% військових, які проходять ВЛК, записуються на медогляди дистанційно - Казмірчук

Майже 70% військових, які проходять ВЛК, записуються на медогляди дистанційно - Казмірчук

Ексклюзив
Укрінформ
Командування Медичних сил спільними зусиллями з Міноборони і Генштабом ЗСУ досягло достатньо революційних змін у питанні цифровізації. Зокрема, на сьогодні майже 70% військових, які проходять ВЛК, дистанційно записуються на медогляди.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Медичних сил ЗСУ Анатолій Казмірчук.

«Була проведена достатньо велика робота з начальниками медичних служб військових підрозділів. І їм було надано право запису військовослужбовців прямо в військовій частині на проходження або військово-лікарської експертизи, або ж планового огляду в лікувальних закладах. На сьогоднішній день ми говоримо про те, що майже 70% військовослужбовців, які проходять військово-лікарську комісію або медичне обстеження, записуються на прийом дистанційно. Мова зараз йде про ВЛК», - повідомив Казмірчук.

Крім того, за словами командувача, на сьогоднішні створена сітка медичної інформаційної системи в ЗСУ.

«Ми ставимо дуже амбітні плани - до кінця цього року впровадити її на 100% в наших закладах. На сьогоднішній день в усіх закладах Медичних сил розгорнуті електронні інформаційні системи, і ми створили близько 2000 робочих місць в наших закладах. Про що йде мова? Це дві тисячі фахівців, які вносять в електронному вигляді всі відомості про військовослужбовця», - пояснив Казмірчук.

За його словами, відтепер, маючи електронний ключ, фахівець вносить дані лабораторних, рентгенівських та інших досліджень не від руки нерозбірливим почерком, а в електронному вигляді.

Читайте також: У стрій повертаються понад 70% поранених і травмованих військових - командувач Медсил ЗСУ

Ще один плюс згаданої системи полягає в тому, що є можливість сформувати свідоцтво про хворобу на основі тих діагнозів, які вже попередньо зібрано і відображено у системі.

«Наприклад, раніше військовослужбовець пройшов ВЛК і, за результатами обстеження, потребує відпустки за хворобою, раніше йому потрібно було виписатися з лікувального закладу з виписним епікризом, їхати в військову частину, писати рапорт. На сьогоднішній день у всіх підрозділах Збройних сил існує електронний документообіг, він називається СЕДО (система електронного документообігу – ред.). Тобто в день виписки у військову частину надходить довідка про те, що військовослужбовець виписаний. І автоматично сповіщається про те, що військовослужбовцю, наприклад, надана відпустка за станом здоров'я. Таким чином військовослужбовець їде в відпустку, не повертаючись в частину», - пояснив Казмірчук.

Він також наголосив, що на сьогодні робиться все можливе, аби інформаційна система, яка функціонує в медичній службі Збройних сил України, була повністю сумісна з медичною інформаційною системою охорони здоров'я. Окрім того, є необхідність розгорнути МІС ЗС України у медичних підрозділах для спрощення процедури документообігу за медичним напрямком на усіх етапах медичної евакуації.

Читайте також: Медсили подали пропозиції до Генштабу щодо підготовки мобілізованих з домедичної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня Міністерство оборони затвердило обсяги надання домедичної допомоги для різних рівнів підготовки військовослужбовців і співробітників Сил оборони та безпеки держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-