Уряд спростив процедуру утилізації ракет та боєприпасів

Уряд спростив процедуру утилізації ракет та боєприпасів

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку утилізації ракет, боєприпасів і вибухових речовин, дозволивши залучати мобільні комплекси з утилізації боєприпасів безпосередньо у визначених районах розмінування.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до Порядку утилізації ракет, боєприпасів і вибухових речовин з метою удосконалення процедури утилізації боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів, зокрема, вилучених під час проведення розмінування території, з урахуванням можливості залучення мобільних комплексів з утилізації боєприпасів безпосередньо у визначених районах розмінування», - зазначив Мельничук.

Читайте також: Сапери знешкодили на Донеччині 1,5-тонну російську авіабомбу

Коментуючи рішення уряду, міністр оборони Рустем Умєров наголосив, що це важливий крок у напрямку безпеки та ефективності на звільнених територіях.

«За приблизними підрахунками, до 20% боєприпасів у зоні бойових дій не спрацьовують. Тому ми розробили механізм, який допоможе не лише утилізовувати небезпечні предмети, але й перетворити цей процес на користь для нашого війська», - наголосив Умєров.

Він додав, що дозвіл переробляти вибухонебезпечні предмети за допомогою мобільних комплексів безпосередньо на місцях розмінування дасть можливість отримувати цінні продукти переробки для потреб Сил оборони.

Як повідомляв Укрінформ, протягом дев'яти місяців 2024 року Міністерство оборони кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 17 зразків техніки для розмінування.

Фото: Олександр Павлюк, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-