У Сербії ексгенерала СБУ Наумова знову засудили до року вʼязниці за відмивання грошей

У Сербії ексгенерала СБУ Наумова знову засудили до року вʼязниці за відмивання грошей

Укрінформ
Колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова у Сербії повторно засудили до одного року позбавлення волі за відмивання грошей.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Зазначається, що Наумова зобовʼязали сплатити штраф у розмірі 200 тисяч динарів (1700 євро). Вищий суд у Ніші також засудив його до видворення з Сербії на пʼять років з умовою, що час відбування покарання не буде зараховано до цього строку.

Це рішення має підтвердити апеляційний суд, щоб воно стало остаточним.

Судовий процес над Наумовим триває з 7 листопада 2022 року. У вересні 2023 року суд у Сербії засудив його до одного року вʼязниці за звинуваченням у відмиванні грошей. Але взимку 2024-го апеляційний суд скасував вирок першої інстанції і повернув справу для ухвалення нового рішення.

Восени 2023 року Сербія остаточно відмовила Україні в екстрадиції експосадовця СБУ.

Читайте також: Офіс генпрокурора готує матеріали для екстрадиції Дмитрука

Як повідомлялося, Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього генерала СБУ Андрія Наумова.

ДБР підозрює колишнього посадовця у шахрайському заволодінні понад 3,2 млн грн під час перебування на посаді керівника державного підприємства протягом 2019-2021 рр.

Ексгенерала СБУ затримали 7 червня 2022 року під час спроби потрапити із Сербії до Північної Македонії у транспортному засобі, у якому було 592 000 євро, 120 000 доларів та два коштовні камені.

У червні цього року ДБР оголосило нову підозру Наумову. Йому інкримінують організацію підроблення офіційних документів для уникнення кримінальної відповідальності в Республіці Сербія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-