Суд зобов’язав повернути барельєф «Архангел Михаїл» Національному музею історії України

Суд зобов’язав повернути барельєф «Архангел Михаїл» Національному музею історії України

Укрінформ
Господарський суд Києва зобов’язав Музей історії міста Києва повернути барельєф "Архангел Михаїл" кінця XVII століття Національному музею історії України, якому він належить.

Про це повідомило Міністерство культури та стратегічних комунікацій України, передає Укрінформ.

У 1982 році під час створення Музею історії міста Києва новій інституції тимчасово передали артефакт, який був дотичним до минулого української столиці.

У березні 2024 року закінчився термін договору, укладеного у 2019 і 2020 роках, про тимчасове зберігання барельєфа в цьому музеї, зазначили у відомстві.

Читайте також: АРМА передасть 148 картин Медведчука Національному художньому музею

Як пояснили в міністерстві, цьогоріч Національний музей історії України готується відзначити 125-річчя заснування і планує низку ювілейних заходів. Зокрема виставковий проєкт "Хто як Бог? Образ Архистратига Михаїла в національній історії та культурі". Одним із його ключових експонатів є барельєф "Архангел Михаїл". Це передбачає концепція і тематико-експозиційний план виставки.

Як повідомляв Укрінформ, Північний апеляційний господарський суд зобов’язав громадську організацію "Українське товариство охорони пам’яток історії та культури" звільнити будівлю корпусу №19 Києво-Печерської лаври.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-