Зеленська запросила Естонію долучитися до Європейського саміту шкільного харчування

Зеленська запросила Естонію долучитися до Європейського саміту шкільного харчування

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська під час зустрічі з міністеркою освіти і науки Естонії Крістіною Каллас запросила її країну долучитися до Європейського регіонального саміту шкільного харчування, що пройде у Києві 12-13 листопада.

Про це перша леді повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зауважила вона, Естонія належить до лідерів допомоги Україні за рівнем ВПП, скеровуючи 1,4% його на перемогу у війні проти російських загарбників, що є вищим показником, ніж в абсолютної більшості країн.

Під час зустрічі з Каллас Зеленська подякувала за таку "послідовність і самовідданість" Естонії й наголосила, що українці цінують цей внесок.

"Це більше ніж підтримка – це дружба. І що важливо, співпрацюємо далі ще в багатьох проєктах, які покращують життя конкретних українців тут і зараз", – зазначила перша леді.

Олена Зеленська зустрілася з міністеркою освіти і науки Естонії Крістіною Каллас / Фото: Олена Зеленська

Дружина Президента нагадала, зокрема, про проєкт її Фундації "Адреса дитинства", у межах якого будують нові помешкання для багатодітних родин, що вимушені були через розв'язану Росією війну покинути свої домівки. Естонія через центр міжнародного розвитку ESTDEV підтримала цей проєкт однією з перших. Так, саме завдяки її участі новий будинок у Житомирській області отримала багатодітна прийомна родина Мельників, яка через вторгнення російських загарбників мусила покинути все на рідній Донеччині.

Так само Естонія підтримала й організацію "Голосного кемпу" – літнього табору для дітей із досвідом війни.

"Не зупиняємося на досягнутому й продовжуємо співпрацю", – наголосила Зеленська.

За її словами, Естонія стане прикладом і в іншому важливому починанні – Всеукраїнській програмі ментального здоров’я. "В країні давно діє мережа центрів психологічної підтримки для молоді. Прагнемо створити подібний екопростір ментальної безпеки й розуміння і в нас. Бо, за даними ЮНІСЕФ, 1,5 млн українських дітей перебувають у зоні ризику депресії, тривоги й інших ментальних розладів, почуваються більш дорослими через війну та демонструють зростання рівня тривожності й панічних атак", – додала перша леді.

Також Україна має інтерес до програми Tugev Meeles ("Сильний розум"), що вже діє в Естонії. Ця програма спрямована на розвиток стійкості й емоційного самоконтролю серед школярів.

Читайте також: Україні треба допомогти не вести війну, а досягти перемоги - міністр оборони Естонії

Зеленська поінформувала Каллас про вступ України до Коаліції шкільного харчування (School Meals Coalition) – ініціативи, що об’єднує понад 100 країн світу, а також про Європейський регіональний саміт шкільного харчування – перший великий захід у межах коаліції, який проводить Україна.

"Говоритимемо про наш досвід реформи шкільного харчування в умовах оборони країни. Запрошую Естонію приєднатися, адже і для неї, і для України благополуччя дітей – найголовніше", – зазначила дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, міністерка освіти Естонії Крістіна Каллас узяла участь у презентації проєкту "Інтеграція освіти підприємництва в українську профтехосвіту" в Житомирі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-