Письменник Станіслав Асєєв заявив, що звільняється зі Збройних сил України

Письменник Станіслав Асєєв заявив, що звільняється зі Збройних сил України

Укрінформ
Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

Про це він повідомив у коментарі Главкому.

За словами Асєєва, причина його рішення - розформування батальйону, в якому він служив, через втрати. Ті люди, які залишилися живими, будуть переведені до різних підрозділів у межах бригади, в якій служив журналіст.

Як зазначив Асєєв, він робив спроби залишитися служити, але до його прохань керівництво не дослухалося.

"Я спробував перевестися в ГУР. Пан Буданов написав листа до командувачу Сил Територіальної оборони, щоби мене відрядили (до ГУР). Але лист, скоріше за все, просто викинули у смітник і нікуди не перевели. Тож у мене був варіант продовжити служити незрозуміло з ким і під яким командуванням, або міг скористатися нормою закону і звільнитися із ЗСУ через те, що був у полоні", - зауважив Асєєв.

Письменнник також повідомив, що після звільнення із ЗСУ зосередиться на громадській діяльності.

"Посилюватиму напрям роботи свого фонду з пошуку російських воєнних злочинців (фонд "Ініціатива справедливості" (JIF). Нарешті, можливо, допишу книгу про свою службу, яку почав писати ще в окопах", - сказав Асєєв.

Як зазначається, звільнені з полону військовослужбовці можуть звільнитися зі служби, що передбачено ст. 26 Закону "Про військовий обов’язок і військову службу", зміни до якого набрали чинності 18 травня 2024 року.

Читайте також: Підрозділ Сенцова взяв у полон кількох росіян, наймолодшому з них - 18 років

Як повідомляв Укрінформ, у березні цього року письменник, правозахисник, колишній в’язень катівні "Ізоляція" у тимчасово окупованому Донецьку Асєєв мобілізувався до Збройних сил України.

У травні він був поранений на фронті під Очеретиним. У липні Асєєв отримав ще одне поранення.

Фото: Фейсбук Stanislav Aseyev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-