Керівники МСЕК після звільнення не мають очолювати медзаклади - Ляшко

Керівники МСЕК після звільнення не мають очолювати медзаклади - Ляшко

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що його позиція полягає у тому, щоб адміністрація МСЕК у подальшому не могла перейти на керівні адмінпосади у інші лікарняні установи.

Про це під час брифінгу щодо ліквідації медико-соціальних експертних комісій та виконання рішення РНБО України щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності заявив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Моя позиція, щоб адміністрація МСЕКІв не змогла цього робити. Не могла перейти на керівні посади…Питання в тому, чи є такі юридичні механізми. Щодо інших працівників, які працювали в системі, бо в нас часто через певну корупційну людину тавро накладається на всіх лікарів або на всю систему. Тут питання буде вже про перевірку їхньої доброчесності, і це може відпрацювати як НАЗК, так і інші правоохоронні органи”, - підкреслив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у вівторок провів засідання Ради нацбезпеки і оборони по ситуації із медико-соціальними експертними комісіями і зловживаннями посадових осіб різних державних органів із отриманням інвалідності.

Зокрема, на ньому йшлося про встановлення багатьох фактів порушень та очевидно фальшивих інвалідностей посадовців.

"Були, на жаль, дуже непереконливі доповіді міністра охорони здоров’я України та міністра соціальної політики України", - заявив Зеленський.

Серед іншого, на цьому засіданні РНБО було обговорено і ситуацію в органах прокуратури України. Президент заявив після засідання про необхідність кадрових рішень і про те, що має бути і персональна відповідальність через цю ситуацію в центральних органах влади - по вертикалі контролю за МСЕК.

Читайте також: Глава МОЗ сказав, кому передадуть функції МСЕК після ліквідації

За підсумками цієї розмови генпрокурор Андрій Костін написав заяву про звільнення.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що було звільнено керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії та керівники профільного департаменту Міністерства охорони здоров'я, який відповідає за координацію діяльності МСЕК.

Заступниця керівника Офісу Президента Ірина Верещук заявила, що після засідання РНБО, яке було проведено за численними фактами порушень МСЕК і фальшивих інвалідностей для посадовців, вже були прийняті перші кадрові рішення, і надалі будуть обговорюватися і інші кадрові рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-